Tilbake

News

Hur handlar man Bitcoin?

article

Skrevet av

Virtune

Publisert

Att investera i bitcoin kan kännas stort och lite skrämmande, särskilt om man är ny på området.


ISK-konto 


Ett tillvägagångssätt för att investera i Bitcoin är att göra detta via en kryptobörs, till exempel Coinbase eller Kraken, Det innebär att du måste skapa ett nytt konto och kanske även ladda ner en app, för vissa kan detta upplevas lite omständigt och tidskrävande. När du väljer att förvara dina bitcoin-investeringar antingen via en kryptobörs eller i en egen digital plånbok, är det dessutom viktigt att tänka på säkerheten. De flesta föredrar därför att ens Bitcoin investering ska kunna göras enkelt via sitt vanliga ISK-konto eller kapitalförsäkring. 


Avanza och Nordnet


Det enklaste sättet idag att investera i Bitcoin är genom att köpa en Bitcoin ETP (Exchange Traded Product) hos Avanza eller Nordnet, vilket erbjuder flera fördelar. För det första är ETP:er enklare att handla för dig som investerare eftersom de kan handlas på samma enkla sätt som att handla en aktie. Du slipper därmed bry dig om de mer komplicerade detaljerna och säkerhetsriskerna som kommer med att äga kryptovalutor direkt. Dessutom blir dina bitcoin-investeringar en del av din vanliga portfölj med fonder och aktier, vilket ger en bättre överblick och mer kontroll.


Virtune


Svenska bolaget Virtune står bakom produkten Virtune Bitcoin som erbjuder ett enkelt sätt att investera i Bitcoin via sitt ISK-konto eller kapitalförsäkring. Denna produkt finns tillgänglig hos Avanza och Nordnet och är noterad på Nasdaq Stockholm. I skrivande stund kostar en enhet av Virtune Bitcoin 114kr, vilket innebär att du kan få exponering mot Bitcoin motsvarande just det beloppet. Hur det här fungerar är att Virtune alltid förvarar motsvarande belopp (till exempel 114 kr) i riktiga Bitcoins vilket gör att man får en 1:1 exponering mot Bitcoin minus en årlig avgift.


Smidigt


Ett extra plus är att genom att investera i bitcoin på detta sätt via ett ISK-konto, undviker du den vanliga kapitalvinstskatten på 30%. Istället beskattas produkten med en schablonskatt, precis som aktier och fonder i ett ISK-konto. Eftersom Virtunes produkt alltid är 100% backad av riktiga Bitcoins så blir detta ett säkrare alternativ jämfört med trackercertifikat som bara följer Bitcoins värde.


Läs mer om Virtunes Bitcoin produkt här
Till Avanza
Till Nordnet


Marknadsföring från Virtune AB. Kryptoinvesteringar är förknippat med hög risk. Virtune ger inte investeringsråd. Investeringar görs på egen risk. Värdepapper kan öka eller minska i värde, det finns ingen garanti att man får tillbaka investerat kapital. Läs prospekt, KID, villkor på www.virtune.com.